Voorbereiding Allerzielen

Traditiegetrouw is er met Allerzielen op begraafplaats Jonkerbos een viering om de dak- en thuislozen die het afgelopen jaar overleden zijn te herdenken. Traditiegetrouw ook maakt Dagloon enkele dagen daarvoor de graven op het ‘armenpaadje’ schoon. Afgevallen blad wordt verwijderd en elk graf van een overleden straatmens krijgt verse viooltjes. Deze ochtend, bij het schoonmaken vertelt een dagloner “Ik doe dit al acht jaar, ik ben de koploper van iedereen. Ik doe het voor mezelf vanochtend, niet voor de vergoeding. Ik doe het voor al mijn oude bekenden die hier liggen of zijn uitgestrooid.” Aan het eind van de ochtend ligt alles er prachtig bij, ook het Monument om te Herinneren. Een voorbijganger kijkt bewonderend en zegt: “Hier liggen al die arme jongens. Ik word er heel blij van als ik zie hoe mooi het erbij ligt. Jullie mogen trots zijn op jezelf!
Scroll naar boven